NO / EN

Krabbefesten 2018

TS_krabbefest-38 (1)-2.jpg

Hei alle krabbeelskere
Høsten er kommet og det er igjen tid for vår årlige krabbefest her på Tjuvholmen Sjømagasin!
De siste ukene i september fyller vi restauranten med en deilig buffet av Hitrakrabber og tilbehør. Du forsyner deg selv etter behov og man kan spise så mye man vil.

Tidsrom: 11. - 29. september
Bordsetting: kl 17.00 eller kl 20.00
Pris: 449.- per person.

Book ditt krabbebord her

For å reservere bord til krabbefesten velg "Krabbefest". Er selskapet på flere enn 8 personer: Reserver her
Er det fullt under Krabbefest, kontakt oss for venteliste.

A la carte-menyen vil også være tilgjengelig om noen i selskapet ikke ønsker krabber.

Velkommen til oss,
Hilsen Billy og alle her på Tjuvholmen Sjømagasin

 

Kan vi få anbefale noe friskt til rekene?

reker blogg.jpg

Når forandring fryder...

Prøv Fiskebutikkens oppskrifter denne sommeren. Like gode på hytta, som på balkongen hjemme.

Mange bruker det tradisjonelle tilbehøret som majones, sitron og dill til rekesmørbrød. Det er absolutt ikke feil, men litt variasjon nå og da er jo bare bra! Så om du har lyst til å prøve noe nytt kan du teste ut denne oppskriften: 

  • Bland en pakke Snøfrisk med like deler Seterrømme
  • Ha i en stor neve finhakket gressløk og smak til med litt salt og sitronsaft
  • Smør blandingen på brødet og legg på pillede reker.
  • Topp det hele med fersk dill og finhakket rødløk 

Ta vare på rekeskallet og lag verdens beste smør!

Simon er en av våre kompetente og matglade kollegaer på Tjuvholmen Sjømagasin. Her er et av hans beste sommertips til sjømaten.

  På bildet; hummer gratineres på grillen med rekesmør på klokjøttet og hvitløk/chillismør på hummerhalen. 

 På bildet; hummer gratineres på grillen med rekesmør på klokjøttet og hvitløk/chillismør på hummerhalen. 

Rekesmør kan brukes til mye, men et sikkert tips er å gratinere sjøkreps, hummer eller kongekrabbe med det. 

For å lage rekesmør trenger du: 

  • rekeskall
  • 1 kg smør
  • 1,5 liter vann

Smelt smøret i en dyp panne eller bred gryte. Legg i rekeskallet og stek det gyllent i 15-20 minutter. Rør rundt innimellom. 

Hell på vannet og la alt småkoke i 30-45 minutter. Hell smørvannet gjennom en sil og sett det kaldt i et par timer. Smøret vil samle seg på toppen, det kan du da enten løfte opp av vannet eller skrape av fra toppen av vannet.

Rekesmøret fordeler du rikelig på sjømat før gratinering.

Lykke til!