Chablisienne - tirsdag 23. april

La Chablisienne ble grunnlagt i 1923 og er en sammenslutning av noen av de beste vinbøndene i hele Chablis. Under ledelse av Abbé Balitrand slo en rekke vinbønder seg sammen for å bedre tåle periodens økonomiske vanskeligheter. Sammen, midt i Chablis-vingårdene, skapte de en samarbeidsvingård for å markedsføre vinene sine. De har virkelig klart å få det beste ut av samvirkestrukturen.

På midten av 1950-tallet ble produksjonen lagt om slik at druedyrkerne ikke lenger måtte levere ferdig vin til kooperativet, men ufermentert druemost. La Chablisienne skulle dermed stå for vinifiseringen av alle vinene og kunne heve kvaliteten betraktelig, skulle det vise seg. Et varemerke som nå er knyttet til La Chablisienne.

Fellesskapsånden er stor, og derfor er de aller fleste originalprodusentene fortsatt en del av La Chablisienne etter 100 år.

Denne kvelden skal vi smake oss igjennom ulike chablis og deres uttrykk.

Under middagen vil alle gjestene sitte sammen på sosiale bord. Se menyen her.

La Chablisienne
Dato: tirsdag 23. april 2024
Tidspunkt: Kl. 18:00
Pris: Kr. 1995, per person.
Inkluderer: smak av 7 viner og 5-retters middag

A la carte er tilgjengelig i andre deler av restauranten.

Merk: Ditt kredittkort er registrert som garanti for bookingen, og du betaler direkte i restauranten etter besøket. Eventuell avbestilling må skje 4 dager før ankomst. For sen avbestilling debiteres med 1000 kr per person. Dersom dere uteblir fra dette arrangementet eller kansellerer samme dag, debiteres 1995,- kr per person.


MENY:

*
Kamskjelltartar med urter fra kultivator 

2022 Bourgogne Chardonnay

*

Grillet zucchini med rødkit ostekrem
2020 Chablis "La Pierrelée"

*

Blekksprut med pommes puré av ristet potet
2020 Chablis 1. Cru "Monte de Tonnere" 
2020 Chablis 1. Cru "Fourchaume" 

*

Lammekotelet og urtechimichurri
2020 Chablis Grand Cru "Blanchot" 
2019 Chablis Grand Cru "Château Grenouilles" Magnum " 

*

Mørk sjokolade og bringebær
Chablisienne Ruris Amor

***

Opplev vin fra Bourgogne-legenden Olivier Leflaive - fredag 15. mars

Olivier Leflaive - en legende fra Bourgogne.

Olivier Leflaive har med sans for business og innovasjon skapt en av Bourgognes mest suksessfulle vingårder. Gjennom sine 12 år som co-manager av Domaine Leflaive ble han kjent med flere av Bourgognes beste vinbønder. Han begynte å kjøpe deres druer for selv å vinifisere og flaske vinene, og resultatet var av så høy kvalitet at han bestemte seg for å forlate Domaine Leflaive og i stedet fokusere på produksjon av vin i eget navn.

I dag produserer Olivier Leflaive enestående og terroir-styrte viner fra en bred vifte av Bourgogne-appellasjoner. Uansett om man liker crispy Chablis eller en mer fyldig og kremet Meursault, kan man være sikker på at områdets uttrykk er elegant formidlet når det er Olivier Leflaive som er avsender.

Den 15. mars vil en representant for Olivier Leflaive guide deg sikkert gjennom de forskjellige cuvéene, og sørge for at du får en grundig opplæring i de forskjellige kommuners uttrykk. Du vil også få smake vin fra deres nye prosjekt i Champagne av Vallentin Leflaive.

Under middagen vil alle gjestene sitte sammen på sosiale bord. Se menyen her.

Olivier Leflaive - en legende fra Bourgogne
Dato: Fredag 15. mars 2024
Tidspunkt: Kl. 19:00
Pris: 1695,- per person
Inkluderer: smak av 7 viner, 5 retter, petits fours og kaffe.

A la carte er tilgjengelig i andre deler av restauranten.

Merk: Ditt kredittkort er registrert som garanti for bookingen, og du betaler direkte i restauranten etter besøket. Eventuell avbestilling må skje 4 dager før ankomst. For sen avbestilling debiteres med 1000 kr per person. Dersom dere uteblir fra dette arrangementet eller kansellerer samme dag, debiteres 1695,- kr per person.


MENY:

Aperitif:
Vallentin Leflaive Cv-17-50 Blanc de Blancs

*
Hvit fisk med smørsaus og kaviar
 
Oliver Leflaie Auxey Duresses Blanc
Oliver Leflaive Montagny Blanc

*

Oksehaleconsume med flan
Valentin Leflaive Ma- 16-60 Grand Cru Brut Rose

*

Stekt andebryst, sopp og kortreiste urter fra “egen hage”
Oliver Leflaive Cote de Beaune
Oliver Leflaive Volnay

*

Sjokolade med kompott av bær og cacao nips
Oliver Leflaive Bourgogne Rouge Cuvee Margot

*

Petits fours
Kaffe
Det vil også være flere Leflaive-viner tilgjengelig som man kan smake på om ønskelig

***

Sassicaia - a Taste of excellence by Tenuta San Guido. Fredag 5. april

Sassicaia – The wine, the myth, the legend. I samarbeid med Svein Lindin inviterer vi til en helt spesiell aften:

Sassicaia er Italias beste og mest berømte rødvin og pioner innen italiensk vinfremstilling, også kaldt Italias Chateau Latour. Som den første italienske vin fikk Sassicaia høstet 100 poeng i Robert Parkers Wine Advocate, og vinen har fått de ellers svært sjeldne tre glass i Gambero Rosso ikke mindre enn 21 ganger. Kort sagt er Sassicaia en levende legende og mest sannsynlig Italias mest kjente vin, og denne helt spesielle kvelden byr vi kun på toppsjiktet av husets viner! Vinen lages på vingården Tenuta San Guido i Bolgheri ved Toscanas kyst, og her lager man også vingårdens to andre viner, Guidalberto og Le Difese. 

For å guide dere gjennom denne ekstraordinære kvelden har vi slått oss sammen med Svein Lindin fra Vinofil.no. Svein er en eksepsjonell vinekspert, som tidligere har skrevet om vin i 10 år for Finansavisen og Kapital. Han er en vinformidler med en helt spesiell evne til å fortelle og veilede sine deltakere og publikum gjennom vinens verden. Etter smakingen vil det være rikelig anledning til å fordype seg videre i vinene til Tenuta San Guido, og følgende viner fra Sassicia i årgangene 2005, 2008 og 2012. Det vil også være mulig å smake deres andre vin Guidalberto, og den mer tilgjengelige tredje vinen Le Difese,

Under middagen vil alle gjestene sitte sammen på sosiale bord.

Sassicaia - a Taste of excellence by Tenuta San Guido
Dato: Fredag 5. april 2024
Tidspunkt: Kl. 18:00
Pris: 4885,- per person
Inkluderer: smak av 9 viner, 2 fantastiske retter, petits fours, kaffe og grappa 
OBS: begrenset antall plasser - vær raskt ute!

A la carte er tilgjengelig i andre deler av restauranten.

Merk: Ditt kredittkort er registrert som garanti for bookingen, og du betaler direkte i restauranten etter besøket. Eventuell avbestilling må skje 4 dager før ankomst. For sen avbestilling debiteres med 2500 kr per person. Dersom dere uteblir fra dette arrangementet eller kansellerer samme dag, debiteres 4885,- kr per person.


MENY:

Aperitif:
Le Difese current vintage  

*
Tynnskåret filet av and
 
Tenuta San Guido Sassicaia 2010
Tenuta San Guido Sassicaia 2011
Tenuta San Guido Sassicaia 2013
Tenuta San Guido Sassicaia 2014

*

Lamb a la Karel 
Tenuta San Guido Sassicaia 2020
Tenuta San Guido Sassicaia 2019
Tenuta San Guido Sassicaia 2016 
Tenuta San Guido Sassicaia 2015

*

Petits fours
Kaffe og grappa laget på druene til Sassiscaia

***

Foto: Svein Lindin

Foto: Erik Krafft

Om Svein Lindin:
Svein har sin bakgrunn fra kjente topprestauranter i Norge, er utdannet vinkelner og har jobbet som vinjournalist i 10 år i Finansavisen og Kapital. I årevis har han holdt vinkurs, vinsmakinger og kåseri for næringslivet og private om hva som opptar han mest: Viner med klar adresse og mat & vin i samspill.

 
 

Brennhet Aften - Rhône lørdag 27. januar

OPPLEV DET BESTE FRA RHÔNE!

Velkommen til en helt spesiell opplevelse her på Sjømagasinet. Lørdag 27. januar vil vi presentere en unik samling av vin til kveldens heldige gjester. Vinene du blir servert har hatt en dramatisk reise, og er et utvalg av Rhône-vinene fra vinsamlingen som ble hentet ut fra Festningen Restaurant i vinter. Med oss på middagen har vi en representant fra Moestue Grape Selections som vil presentere vinene underveis, og vår kjøkkensjef har satt sammen en meny som vil harmonisere perfekt med kveldens vin.

Under middagen vil alle gjestene sitte sammen på sosiale bord.

Brennhet Rhône Aften med Moestue Grape Selections
Dato: Lørdag 27. januar 2024
Tidspunkt: Kl. 18:00
Max antall: 30 pax
Pris: 1695,- per person
Inkluderer: smak av 10 viner, 3 fantastiske retter, petit four og kaffe

A la carte er tilgjengelig i andre deler av restauranten.

Merk: Ditt kredittkort er registrert som garanti for bookingen, og du betaler direkte i restauranten etter besøket. Eventuell avbestilling må skje 4 dager før ankomst. For sen avbestilling debiteres med 1000 kr per person. Dersom dere uteblir fra dette arrangementet eller kansellerer samme dag, debiteres 1695 kr per person.


Forrett:
Krabbe ravioli beurre blanc og løyrom

Saint Peray, Clape*  2015
Saint Peray, Clape*   2016
Saint Peray, Clape*  2019
Saint Peray, Clape*  2020

Mellomrett:
Stekt torsk med byggotto, beter og micro greens fra kultivator

Jean Louis Chave Saint-Joseph Blanc Circa 2020
vs
Jean Louis Chave Saint-Joseph Rouge Offreus 2019

*

 Hovedrett:
Langtidsstekt og braiseret Reinsdyr skank.

 St-Joseph, Pierre Gonon*  2016
St-Joseph, Pierre Gonon*  2017
St-Joseph, Pierre Gonon*  2019
St-Joseph, Pierre Gonon*  2020

*

Kaffe og petits fours

*** 

Kr. 1695,-

Winemakers Dinner - Det nye Spania, tirsdag 21. november 2023

velkommen til en helt spesiell kveld med vin fra “det nye spania”

Det blir snakket mye om det «nye» Spania i takt med at vinområder i utkanten av Spania og lokale druer finner veien til Vinmonopolet og de norske ganer. Med saftige og spennende vin levert av unge vinmarker i gamle og glemte vinområder, kan vi ønske en ny storhetstid for spansk vin velkommen! Book deg plass til denne kvelden og la deg forføre av nye og interessante viner. Vi er sikre på at du vil se på spanske viner med nye friske øyene etter denne kvelden!

Kvelden arrangeres i samarbeid med Moestue Grape Selections, som guider dere gjennom denne flotte, spanske vinreise. Middagen gjennomføres som en bankett med sosiale bord.

Dato: Tirsdag 21. november 2023
Tid: kl. 18.00
Inkluderer:
6 retters meny og 8 glass vin.
Pris: Kr. 1695,-


Aperitiff
Telmo Rodriguez Basa 2022
-
Ceviche av Sterling Kveite
Herencia Altes Garnatxa Blanca 2019

*

Kamskjell Sashimi med yuzu- kokosnøttdressing
Terras Gauda La Mar 2021

*

Laks Teriyaki med spisskål
Forjas del Salnés Rodrigo Méndez Sálvora 2021

*

Sjøkreps og skalldyrsaus
La Riva Manzanilla Fina Miraflores Baja

*

Langtidsmarienert lammekotelett
Guímaro Camiño Real 2019
Comando G La Bruja 2021

*

Ingefær Crème brûlée med Amarena-iskrem
Lustau East India Solera

6 retter - 8 viner kr. 1695,-

Restaurant Farming Dinner - torsdag 11. mai. 2023

 

Velkommen inn i “hagen vår“

Torsdag 11. mai 2023 inviterer vi til en unik og eksklusiv middag hos oss på Sjømagasinet. Vi åpner dørene inn til den nye “hagen vår” hvor vi dyrker blomster, urter og grønnsaker til bruk i menyen på Sjømagasinet.

Vår dyktige og lidenskapelige kjøkkensjef Karel Svec har satt sammen en smakfull meny som gir deg mulighet til å nyte en kortreiste meny toppet med råvarer fra “hagen vår”. Karel vil være til stede denne kvelden for å fortelle hva du får servert og om vårt nye konsept ‘Restaurant Farming’.

Nyt et herlig kortreist måltid omgitt av blomster og grønne vekster som du finner igjen på menyen. Velkommen til en eksklusiv aften på Sjømagasinet! Se menyen her

Sted: ‘Restaurant Garden’ Rommet på Sjømagasinet
Dato: Torsdag 11. mai
Starter: 18:30 til Meet & greet med Chef Karel og Mathias fra Urban Garden. Servering av aperitif og amuse bouche.
Pris: 1255,- (inkluderer 8 serveringer)
Vinmeny inkl. Aperitif og digestif: 1100,-
Juice/alkoholfri drikkemeny: 595,-

Arrangementet har totalt 24 plasser tilgjengelig, så her gjelder det å være tidlig ute for å sikre deg en plass.

Betingelser: En avbestilling må skje 2 dager før ankomst. For sen avbestilling debiteres med 1000 kr per person. Kansellering samme dag eller ved uteblivelse fra dette arrangementet uten å gi beskjed, debiteres 1255,- per person.

 

Om konseptet ‘Restaurant Farming’

Etter mye eksperimentering la vi ut på et oppdrag med å utvikle vårt første Restaurant Farming-prosjekt inne på Sjømagasinet. Vi ønsker å ta bærekraftig landbruk til neste nivå og bestemte oss for å prøve å øke vår selvforsyningsgrad ved å dyrke mat i selve restauranten. Vi dyrker urter, spiselige blomster, krydder, bladgrønnsaker og andre grønnsaker. Disse råvarene vil være en essensiell del av vår meny og i fokus når vi utvikler nye menyer på Sjømagasinet.

Vårt mål er å servere kortreist mat. Det gjør vi ved å redusere avstanden fra produksjon til inntak. Vi dyrker derfor våre egne blomster, urter, og grønnsaker inne på Sjømagasinet.
— Karel Svec

MENY

RESTAURANT FARMING DINNER

Amuse bouche

Scallop tartar with watercress

1st serving

From our own cultivator lettuce and nostrum gazpacho,  Rossini caviar

2nd serving

Sterling white halibut sashimi, patron - jalapeño sauce, micro cress

3rd serving

(served family style)
Lettuce salad, shallot and cherry vinegar dressing

4th serving

Langoustine, josper grilled tomatoes and paprika sauce

5th serving

Panfried catfish, herb risotto, edible flowers
 “Palette cleaner” 

6th serving

(served family style) 
Josper grilled Tomahawk with Chimichurri à la Chef Karel

7th serving

Cheese from Bygdøy
With pickled flower buds and “pinnebrød”

8th serving

Lemon & Basil pai

Gavekort

 

Gi en matopplevelse i gave!

Den perfekte gaven til de som har alt og som fortjener det lille ekstra.

Vi tilbyr både digitale og fysiske gavekort. Du kan velge beløpet du ønsker på gavekortene selv.

De digitale gavekortene sendes ut via e-post og kan sendes videre digitalt eller printes ut. De fysiske gavekortene kommer i en pen folder. Begge kan brukes på Fursetgruppens mer enn 20 restauranter. De fysiske gavekortene kan enten, sendes i posten eller hentes på vårt hovedkontor i Oslo (Munkedamsveien 59B).

Les mer og bestill her

sjomagasinet.jpeg