Restaurant Farming

Vårt mål med ‘Resaurant farming’ er å servere kortreist mat uten å kompromisse på smak og kvalitet. Det gjør vi ved å redusere avstanden fra jord til bord. I ‘hagen’ på Sjømagasinet dyrker vi nå våre egne spiselige blomster, urter, og andre grønnsaker.

Velkommen inn i “hagen“

Vi plukker blomster, urter og grønnsaker fra “hagen vår” og bruker dette i menyen vår på Sjømagasinet.
Vi tilbyr også våre gjester å nyte et måltid i vårt Chambre Séparée “Restaurant Garden“, omgitt av blomster og grønne vekster.


Om konseptet ‘Restaurant Farming’

Etter mye eksperimentering la vi ut på et oppdrag med å utvikle vårt første Restaurant Farming-prosjekt på Sjømagasinet. Vi ønsker å ta bærekraft til neste nivå og bestemte oss for å prøve å øke vår selvforsyningsgrad ved å dyrke mat i selve restauranten. Vi dyrker nå urter, spiselige blomster, krydder, bladgrønnsaker og andre grønnsaker. Råvarene er i fokus når vi utvikler menyer på Sjømagasinet.

Hvorfor ‘Restaurant Farming’?

Når grønnsakene høstes rett før servering, får de en fantastisk smak. De er også fullpakket med vitaminer, de er knasende og friske. Noe våre gjester kan nyte godt av året rundt. Ved å drive jordbruk på denne måten reduserer vi vårt karbonavtrykk. ‘Restaurant Farming’ gir oss god kontroll på hele verdikjeden fra jord til bord. Alt helt uten giftige sprøytemidler. Vi samarbeider med en gartner for å øke produksjonen, samtidig som vi fyller den levende jorda med matavfall fra restauranten. Vårt endelige mål er å redusere avstand fra jord til bord. 

Konseptet ‘Restaurant Farming’ hadde ikke blitt til uten stor støtte fra eieren av Sjømagasinet Bjørn Tore Furset, Karel Svec (kjøkkensjef på Sjømagasinet) og Mathias Hauge (gartner).