NO / EN

Oslo Vinfestival

Oslo Vinfestival arrangeres for syvende gang 3 - 5. februar 2017, med arrangementer fordelt på serveringssteder på Aker Brygge og Tjuvholmen i Oslo. "Vi vil slå et slag for mat & vinglede og dele de gode opplevelsene, og hva passer vel bedre enn en variert, rikholdig, morsom, overraskende og lærerik vinfestival? Så mens vi venter på våren, passer det godt å ha noe å glede seg til, hygge seg over og på toppen av alt: lære litt mer om mat og vin". Les mer om Oslo vinfestival her.

Under hele festivalen tilbyr vi 100-lappen. Kom innom og få et glass vin og en liten snack til 100 kr.

Vi serverer også 4-retters festivalmeny til 655,-.
Vi lager også en separat vinmeny som vil komme.

 

Program på Tjuvholmen Sjømagasin

Torsdag 2. og fredag 3. februar

WINEMAKERS DINNER

Nicolas Potel, Roche de Bellene, Frankrike
Tidspunkt: Kl. 18.00
Meny: 4-retters m/ viner, kaffe og petit four
Pris: 1195,- per person

Nicolas Potel, Roche de Bellene

I 2005 ble Domaine de Bellene født, da noen av vinmakerne Nicolas Potel hadde jobbet med bestemte seg for å stoppe sin egen produksjon og foreslo at han skulle ta over. Nicolas så dette som en ideell mulighet til å realisere sin drøm om å kontrollere hele produksjonkjeden, fra vingården til markedet, for å sikre autensitet og kvalitet. I 2006 kjøpte Nicolas Domaine, som ligger i Faubourg Saint Nicolas i Beaune. Opprinnelig var dette et Cisterciansk kloster bygd på 1600-tallet. Nicolas har renovert vingården og er svært opptatt av miljøansvar. Det har blitt integrert i alle aspekter av eiendommen, alt fra bygningen til lagring og emballasje.

Nicolas lager både røde og hvite viner fra blant annet druene Chardonnay og Pinot Noir.

Vi ønsker deg velkommen til Winemaker Dinner hvor vi serverer en spesialkomponert meny til Nicolas' viner.

Lørdag 4. februar

Winemakers dinner

Weingut Sattlerhof, Østerrike
Tidspunkt: Kl. 18.00
Meny: 3-retters m/ viner, kaffe og petit four
Pris: 995,- per person

Weingut Sattlerhof

Sattlerhof ligger i en bratt ås sør for Gamlitz med flott utsikt over det ville landskapet i Sør-Østerrike. Her dyrker og ivaretar familien ca 40 hektar med vinmarker og produserer eksklusive viner som er kjent både i Østerrike og langt utover sine grenser. Sattlerhof assosieres med kvalitet, mye takket være brødrene Willi og Hannes Sattler. Nøkkelen til kvalitet ligger i en kombinasjon av tradisjon og innovasjon. Dette er også suksessfaktorer for at den familieeide vingården skal lykkes i fremtiden.

Den unge generasjonen etterlater seg spor og en av sønnene, Andreas studerer vindyrking, mens datteren Michaela studerer kunst og har blant annet designet etikettene for Element Sauvignon blanc og Grassnitzburg Sauvignon blanc.

Vi gleder oss til å høre mer om Sattlerhofs filosofi og vinmaking. Velkommen!