NO / EN
 

Oppskrift østers

Rockefeller 2.0

En gammel klassiker i ny drakt. Den ble skapt i 1899 av kokken Jules Alciatore for oljemagnaten John D. Rockefeller. Både spinaten og østersen inneholder mye jern, og dette matches av safran og curry-sabayonnens sødme.


Ingredienser:

4 østers

 

Rens østersene og pakk dem inn i pancetta før de stekes på sterk varme i stekepannen.


Safran- og curry-sabayonne

1 dl hvitvin
1 ss sjalottløk, hakket
4 eggeplommer
curry
safran
salt
sitron

 

Kok opp løk, hvitvin, sitronsaft og krydder i en kjele. La koke inn til halvparten. Ta kjelen av platen og avkjøl i romtemperatur. Tilsett eggeplommene.


Spinatpuré

100 g bladspinat, frisk
20 g smør
kajennepepper
salt

 

Kok spinaten i saltet vann i 2–3 minutter. Kjør spinat og smør i en blender og smak til med salt og kajennepepper.