NO / EN

Ta vare på rekeskallet og lag verdens beste smør!

Simon er en av våre kompetente og matglade kollegaer på Tjuvholmen Sjømagasin. Her er et av hans beste sommertips til sjømaten.

  På bildet; hummer gratineres på grillen med rekesmør på klokjøttet og hvitløk/chillismør på hummerhalen. 

 På bildet; hummer gratineres på grillen med rekesmør på klokjøttet og hvitløk/chillismør på hummerhalen. 

Rekesmør kan brukes til mye, men et sikkert tips er å gratinere sjøkreps, hummer eller kongekrabbe med det. 

For å lage rekesmør trenger du: 

  • rekeskall
  • 1 kg smør
  • 1,5 liter vann

Smelt smøret i en dyp panne eller bred gryte. Legg i rekeskallet og stek det gyllent i 15-20 minutter. Rør rundt innimellom. 

Hell på vannet og la alt småkoke i 30-45 minutter. Hell smørvannet gjennom en sil og sett det kaldt i et par timer. Smøret vil samle seg på toppen, det kan du da enten løfte opp av vannet eller skrape av fra toppen av vannet.

Rekesmøret fordeler du rikelig på sjømat før gratinering.

Lykke til!