NO / EN
 

Blåskjell i vårsolen

Våren er endelig her og vi går varmere tider i møte. Det er fortsatt kaldt i vannet og blåskjellene smaker nydelig. Lag Blåskjell "Asian style"  i helgen - retten passer perfekt med et glass Riesling.

Vil du motta flere nyheter, oppskrifter og tilbud fra Fiskebutikken?
Meld deg på vårt nyhetsbrev her

2 porsjoner

Ingredienser

1 nett blåskjell
400 g kokosmelk
1 stk chili
30 g ingefær
2 fedd hvitløk
1 stk sitrongress
1 stk lime
20 g finhakket koriander

Fremgangsmåte

Start med å vaske blåskjellene godt i kaldt vann. Fjern eventuelt skjegg, knuste skjell og de som ikke lukker seg (bank skjellet litt lett i fjølen for å skjekke om det lever).

Følg deretter disse stegene:

1. Kutt ingefær, chili og  hvitløk i små terninger. Finkutt sitrongresset.

2. Varm opp en kjele med litt rapsolje, stek alle ingrediensene til det blir blankt

3. Hell deretter over kokosmelken og reduser til ca 1/3

4. Ha så i blåskjellene i sausen, bland godt og dekk til med lokk eller aluminiumsfolie

5. La blåskjellene dampe på medium varme i ca 4 minutter til de åpner seg

6. Press over en halv lime og dryss over korianderen

Server i en dyp tallerken med ferskt brød og ett glass tørr reisling

Bon apetit!